Jacob Cohen: de kwaliteitsjeans

Jacob Cohen Jeans is een Italiaans merk van, je raadt het al jeans, dat sinds 1985 bestaat en zich sindsdien heeft opgeworpen als het merk voor kwaliteitsvolle, fashionable jeans. Niet alleen dat, de bedrijfswerking is vrij uniek te noemen en ook de informatie die je als klant ontvangt is uitgebreid en zal je niet vaak tegenkomen bij andere bedrijven.

Het begin

Tato Bardelle richtte Jacob Cohen Jeans in 1985 op in de Veneto regio in Italiƫ. Het doel was op jeans te maken van de hoogste kwaliteit. Om dit te bereiken maakte hij gebruik van Kurabo Denim uit Japan dat algemeen beschouwd wordt als denim van de hoogste kwaliteit. In 2003 gaf Tato Bardelle de teugels door aan zijn zoon Nicola Bardello die een totaal nieuwe look bedacht en nog meer de nadruk op luxe heeft gelegd. Topmateriaal, handgemaakt en de ideale pasvorm zijn vandaag de dag de sleutelbegrippen bij Jacob Cohen Jeans. Op Pauw.com kan je met eigen ogen zien tot wat dat heeft geleid.

Unieke werking

Van in het begin is het productieproces bij Jacob Cohen Jeans bijzonder indachtig de natuur geweest. Milieuvriendelijk is een begrip waar ze niet licht mee omspringen bij het Italiaanse bedrijf. Zo worden er geen chemicaliƫn gebruikt voor het verven of wassen van de jeans. Dat alles zorgt er dan ook voor dat geen 2 broeken van Jacob Cohen identiek zijn. Daarnaast zal je bij elke jeans een tracking code krijgen die je toelaat om na te gaan wie jouw jeans gemaakt heeft en het hele productieproces. Een leuke extra!

Exclusieve Loro Piana mode bij Pauw.com